Käsmu Külaselts

Kontsert Käsmu kirikus 16.08 kl 18

Olete oodatud klassikalise muusika kontserdile Käsmu kirikus kolmapäeval 16.8 kl 18. Esinevad sopran Maria Veretenina (Suurbritannia) ja organist Svetlana Kekisheva (Eesti). Sopran Maria Veretenina on esinenud solistina ning ooperilauljana Rootsis, Soomes, Venemaal, Itaalias, Austrias, Ungaris, Saksamaal ja Suurbritannias. Ta on võitnud Grand Prix Londoni rahvusvahelisel laulufestivalil. Tema biograafia on leitav allpool.

Tere tulemast!

Maria Veretenina

on sündinud Tallinnas ning elab hetkel Suurbritannias. Ta on esinenud solistina ning ooperilauljana Rootsis, Soomes, Venemaal, Itaalias, Austrias, Ungaris, Saksamaal ja Suurbritannias. 2011. aastal debüteeris ta solistina Soome Rahvusooperis Helsingis.

Maria alustas oma lauluõpinguid Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis Maarika Eensalu juures ning samal ajal käis ka Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias ettevalmistuskursusel prof. Tamara Novitšenko juhendamisel. Maria on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiat laulmise erialal (õpetajaks dots. Nadja Kurem ja prof. Jaakko Ryhänen), jätkas õpinguid EMTA magistrantuuris prof. Jaakko Ryhäneni juures ja seejärel täiendas end Santa Cecilia akadeemias Roomas, Itaalia (Prof. Rebecca Berg).

2001.a. sai ta I preemia Läänemeremaade noorte rahvalaulu ja akadeemilise soololaulu rahvusvahelisel konkursil ja samal aastal – II preemia noorterahvusvahelisel konkursil “Saules Starini 2002” (Daugavpils, Leedu), 2005.a. osales Eesti rahvamusika konkursil “Muusikatriad”  (Viljandi, Eesti), kui sai I preemia ja auhinda Parima interpretatsiooni eest, 2006.a. sai diplomi rahvusvahelisel konkursil “Merevaikkollane ööbik” (Kaliningrad, Venemaa), 2006.a. võttis osa IV rahvusvahelisest Isabella Jurjeva nimelisest vene romansi konkursist (Tallinn, Eesti), kus võitis II preemia, 2006.a. sai II preemia ja erilist auhinda kohustusliku laulu eest Hendrik Krummi nimelisel lauljate konkursil (Kuresaare, Eesti), 2009.a. sai Eesti noorte interpreetide konkursi “Con brio” finalistiks, 2009.a. võitis III preemia VI Klaudia Taevi nimelisel konkursil.

Sellel aastal Maria sai Grand Prix rahvusvahelisel konkursil Londonis, mis oli pühendatud vene-inglise muusikale.